Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 
 

A Counter-Strike (CS) egy csapat-, és feladatorientált First Person Shooter játék. Az első béta 1999. június 6-án látta meg a napvilágot a Half-Life modifikációjaként. 1.0-ás verzióját külön, dobozos (ú.n. RETAIL), bolti formában is kiadták, azóta ehhez is ugyanakkor, de nem ugyanazok a folyamatos frissítések/hibajavítások jelennek meg, mint letölthető társához.
Az egyik legnagyobb játékélményt nyújtó program ez mivel szinte minden, ami benne van valóságos elemekre épül. A fegyverektől kezdve a modellekig mind-mind a modern hadviselést jellemzik. Megtalálhatók benne a világ hadseregi által leginkább kedvelt fegyverek, mint az M4A1 illetve az AK47. Ezeken kívül még egy tucat fegyverrel harcolhatunk köztük, vannak shotgunok, pisztolyok és mesterlövész puskák. A játék készítői természetesen nem feledkeztek meg a felszerelésekről sem. Vihetünk magunkkal háromféle gránátot, éjjellátó készüléket vagy akár taktika pajzsot. Ezeken kívül persze még számos fegyver és felszerelés található a játékban.
A CS-ben általánosságban 2 csapat küzd egymás ellen. A kommandósok (Counter-Terrorits - CT) és a Terroristák (Terrorists - T). Ruhájuk színe alapján világosban könnyen megkülönböztethetőek, így nincs szükség rózsaszín, és türkizkék modellek használatára. A CT-k szinte egytől-egyig sötétkékben jelennek meg, de van egy zöld ruhás is köztük. A terroristák eléggé elütnek ettől, hiszen ruházatuk a sötétzöld pulcsi-sárga nadrág kombinációtól a hófehér, északi sarki gúnyáig terjedhet.
Mindkét csapatnak különböző feladatok teljesítése a célja. Ezeket a pályák (mapok) nevének első 2 kezdőbetűje határozza meg:

de_ mapok: A Terorristák feladata egy objektum (gyárépület, konténerek..) felrobbantása, úgy hogy a bombát (amit egy hátizsák jelez az egyik játékos hátán) eljuttatják a célponthoz, amit általában, egy piros célkereszt jelöl a földön, ott lerakják, és őrzik, amíg fel nem robban. (A célpontból kettő van, egymáshoz nem nagy távolságban elhelyezkedve, ebből kell egyet kiválasztani.). A CT-k feladata, hogy megakadályozzák a bomba élesítését, vagy ha ez megtörtént, akkor egy úgy nevezett defuse kit-tel (bombahatástalanító szerkezet) hatástalanítsák a bombát a megadott időn belül.

cs_ mapok: A Terrorok általában egy épület belsejében kezdenek, a közelben néhány tússzal. Céljuk védelmezni őket, és megakadályozni, hogy a Counter-ök 'elvigyák' őket a saját bázisukra. A CT-knek viszont pont ezt kell csinálniuk, megmenteni a túszok életét, vagyis egyenként megérinteni őket, és elkísérni őket a kiszabadítási pontra, ami legtöbbször a saját bázisukon van. Ezért általában magas pénzjutalom jár, függetlenül attól, hogy kik nyerték a kört. A túszok lelövéséért minden esetben (mind2 oldalon!) pénzbüntetés jár.

as_ mapok: A CT-k feladata védelmezni a kijutási pontra igyeksző VIPet. Ez általában egy helikopter, vagy dzsip. A VIP nagyon fél, az ő likvidálására felesküdött terroristáktól, az ő feladatuk ugyanis lelőni őt, bármilyen áron. A körnek vége van, ha a VIP meghalt, vagy kijutott egészségesen.

es_ mapok: Menekülés a börtönből. Legtöbbször a Terror csapat egy börtönben kezd, ahol rendelkezésükre áll egy limitált adag fegyver. Feladatuk, hogy eljussanak a kijutási pontra. A CT-knek egyszerűen, csak meg kell ölniük egy adott mennyiségű Terrort. A mód kiegyensúlyozatlansága miatt újabban nem sűrűn játszott mapok.

Mindezek mellett a pályák objektívumaitől függetlenül, ha valamelyik csapat összes tagja meghal, elvesztette a kört.

A CS-ben a Half-Life-al ellentétben a puskákat nem úgy szerezhetjük, meg hogy a pályán rájuk futunk, hanem vásárolni kell minden kör elején (kivéve, ha előző körből megmaradt a fegyverünk). És hogy honnan lesz pénzünk? A kezdő összeg 800$, amivel minden ember rendelkezik. Minden frag (ellenfél kiiktatás) illetve a csapatmunkába besegítés (túszmegfogás, kivitel, bomba lerakás, felszedés) pénzt jelent. A maximális összeg 16000$ amit összegyűjthetünk. A rendelkezésünkre álló összegből különböző fegyvereket, felszereléseket vásárolhatunk különböző összegekért. Természetesen a játék figyelmeztet minket, ha már egyes dolgokat nem tudunk megvásárolni megfelelő pénz hiányában.
A pillanatnyi állást mindig egy táblázatban tekinthetjük meg (Score Board ? általában a TAB billentyű lenyomásával tekinthetjük meg). Itt láthatjuk, hogy mennyiszer öltünk illetve haltunk meg, valamint azt is megtekinthetjük jelenleg melyik csapat, vezet.

A játékot minden olyan embernek ajánljuk, akik képesek arra, hogy akár 10 emberrel egy csapatban taktikázva a csapatjátékot előtérbe hozva játszanak, és ne kimondottan a lövöldözést hozzák előtérbe. Ez a játék egy taktikai játék tehát mindennél fontosabb a csapatszellem és a jó döntések meghozatala, gyakran gyors reagálást követel és emiatt minden eddiginél élvezetesebb játékélményt, tud nyújtani mindenki számára.

Kiegészítés:

Clan: A Counter-Strike népszerűsége miatt sok emberhez eljutott, akik a még teljesebb játék élmény elérése végett csapatokba, clanokba (klán) tömörülnek. Vagyis olyan alakulatot hoznak létre, ahol van egy klán vezér (Clan Leader - CL), amiben mindenki tudja mi a dolga, illetve ugyanazt a taktikát követik. Egy Clan-ban akármennyien lehetnek de egy war-on maximum 5 ember jelenhet meg.

War: A játék népszerűsége miatt sok csapat verbuválódott, ami óhatatlanul veresngéshez vezet. Az egymás közötti megmérettetéseket waroknak nevezzük, aminek megvan a saját szabály rendszere: Egy meccsen kétszer 5 ember vesz részt, azaz két csapat játszik egymás ellen. A mérkőzéseket körökre játsszák, a körök időre mennek a két csapatnak 15-15 köre van, hogy támadó és védekező pozícióban bizonyítsák rátermettségüket a megadott pályán.
Néhány szabály vonatkozik még bizonyos beállításokra, de ezek versenyenként és szokásonként eltérőek.

Szerver: Egy IP vel rendelkező számítógép, amin a Counter-Strike adott verziója fut. A CS-vel az adott IP-re való kapcsolódáskor a szerverre jutunk, ahol játszani is tudunk (ha van hely). A szerverek listáját különöbző programokkal nézhetjük át, ilyen például az All Seeing Eye (ASE), vagy a Gamemonitor nevű oldal.

Cheat: Tulajdonképpen amióta játékok vannak az óta cheat-ek is. Ezek olyan csalások, amelyek használata szigorúan tilos. Itt olyan dolgokra kell gondolni, mint például, átlát az illető a falon (wallhack) vagy a legkisebb egérmozgatás nélkül is a célkeresztje az ellenfél fejére mutat (aimbot). Természetesen a szakértők folyamatosan olyan programokon dolgoznak, amik elfogják ezeket a csalásokat, de sajnos teljesen kivédeni őket nem lehet.

Ezek talán a legáltalánosabb fogalmak, amik ismerete szükséges egy új játékosnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gyertek ez fasza szeró:)

(www.fszh.ucoz.net, 2010.09.12 15:07)

!!!!!FIGYELEM!!!!! A szervert átalakítottuk !!!!!FIGYELEM!!!!!

Fun Szerver Hungary
Honlap: www.fszh.ucoz.net
IP: 80.249.173.115:27031
Férőhely: 30

Mik az újítások?
- Mostmár nem csak Fun mapok, hanem Pub mapok is vannak a szerón!
- Új vicces hangok
- Nincs rtd, se újraélesztés
- Nincs bhopp
(Fölösleges pluginok leszedve, nincs agyonkonfigolva a szeró!!!)

-Választhatsz egyedi sapkát a fejedre
-Gránátok színes csíkot húznak
-Különböző kések közül választhatsz
-Stb..:D

Csak egyszer nézz fel, lefogadom nem játszottál még ilyen jó szerón!
Kellemes játékot! ^^

asd@asd.com

(Exit, 2010.09.08 21:11)

.: [B]lack [E]xit:. klan szervere IP:80.249.173.30:27000

dada

(tgf adna valaki?, 2010.09.05 13:50)

valaki adna nekem tgf amit kapok admint.
előre is köszönöm

dhz

(kukac, 2010.08.22 13:51)

nem tud valaki egty zombis szero IP-t???

www.funszerverhungary.weboldala.net

(FunSzerverHungary, 2010.08.11 18:41)

Sziasztok!!!

Fun Szerver Hungary
Honlap: www.funszerverhungary.weboldala.net
IP: 80.249.173.115:27031
Férőhely: 30
Jellemzők:
- Rush engedélyezett
- Fun mapok, hangok
- Körvégi zenék minden hónapban frissülnek
- CSomó fun cucc
- Adminok egésznap ONLINEK---->NO CHEATERS

Csak egyszer nézz fel, lefogadom nem játszottál még ilyen fun mapokon, nem hallottál ilyen jó zenéket, nem játszottál ilyen fun cuccokkal (pl: le lehet szarni a másikat) és még sok-sok tutiság!
Kellemes játékot! ^^

nincs

(Freemode, 2010.07.31 21:57)

Üdv! Nem húzom az időt, nem beszélek félre, ha akarjátok próbáljátok ki a csapatom DeathMatch szerverét, Admin TGF:On, Sima TGF:ON, A módokat váltjuk(shero,csdm,wc3...) És végül az IP:
80.249.173.30:27030

fsdf

(sfaf, 2010.07.16 10:18)

sdfsdfgdfg

tgf kel??

(valami, 2010.07.07 12:08)

tgf_[HeLlo kitti clanbol jöttem __kell TGF???????

vasgyuro

(levi, 2010.07.04 15:19)

adom a mesz cimem andrasedgar cimem

vasgyuro

(levi, 2010.07.04 15:17)

ledszi nekem kuldoke egy zombis oldalt amirol le lehet tolteni a counter strike 1.6 zombis countert plis aki lata ledszi kuldjon

dani_simon@ citromdil.hu

(dani, 2010.07.02 13:32)

cs szerver

(sziszi, 2010.03.25 18:37)

leci vlaki mondjon egy oldalt ahol tok talalni egy rendes zombie servert aki latta eszt az uzenetet az leci zoljon hozza es kuldjon egy lodal cimet kszosznom

levente2001

(erdős levente, 2010.03.16 16:57)

hello cszünk

jokay mor

(erik, 2010.02.11 05:01)

mi az ip

sounabirka@hotmail.com

(zom[BI]RKA, 2009.12.14 16:09)

bocsi hülye kérdés volt xD

sounabirka@hotmail.com

(zom[BI]RKA, 2009.12.14 16:08)

de ez a klán cs 1.6 ban (is) megy?

zuitzuoui

(uzouiuo, 2009.05.16 15:42)

rtitzzzuouopuipiou


« előző

1 | 2 | 3